ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

V Zdravstvenem domu Dravograd smo vzpostavili Center za krepitev zdravja, kjer vam strokovnjaki svetujejo in vas podpirajo pri spreminjanju z zdravjem povezanega vedenja.

Zdravje je podlaga za dobro in uspešno življenje in delo – tako za posameznika kot za organizacijo. Skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih je smotrna, saj so zdravi in zadovoljni delavci, ki delajo v varnem in spodbudnem delovnem okolju produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo in redkeje odhajajo v bolniški staž ter ostajajo zvesti organizaciji oz. delodajalcu.

Delodajalec, ki nudi dobro in stimulativno delovno okolje, lažje zaposli kakovostnejši kader in pridobi na javnem ugledu.

Promocija zdravja na delovnem mestu so sistematično ciljane aktivnosti in ukrepi, ki jih delodajalec organizira z namenom ohranjanja in krepitve telesnega in duševnega zdravja zaposlenih.

Izbirate lahko med številnimi brezplačnimi delavnicami, v katerih bodo vaši zaposleni pridobili znanja in veščine ter podporo pri spreminjanju življenjskega sloga (pri spreminjanju prehranjevalnih navad, krepitvi telesne dejavnosti, opuščanju kajenja, učenju tehnik sproščanja) in pri krepitvi zdravja.

Delovna organizacija lahko delavnico ovrednoti, kot promocijo zdravja na delovnem mestu, ki je opredeljena v zakonu

Program delavnic, ki jih izvajamo v delovnih organizacijah:

Zdravo živim: Predstavili bomo pomen zdravega življenjskega sloga za krepitev zdravja ter preprečevanju kroničnih bolezni.

Ali sem fit: Pod strokovnim vodstvom boste opravili preizkus za ugotavljanje telesne zmogljivosti. Strokovnjaki vam bodo svetovali o ustrezni telesni dejavnosti za krepitev zdravja.

Prehrana na delovnem mestu: Spoznali boste osnovna načela uravnotežene prehrane, praktične napotke kako v poplavi živil izbirati ustreznejše ter ideje za zdrave uravnotežene obroke.

Tehnike sproščanja: Spoznali boste osnovne značilnosti sproščanja, preizkusili tri različne tehnike sproščanja in dobili navodila za samostojno izvajanje.

Zvišane maščobe v krvi: Pridobili boste znanje, ki bo pripomoglo k vzdrževanju ciljnih vrednosti maščob in izboljšanju vašega počutja.

Zvišan krvni tlak: Podali vam bomo napotke, ki bodo pripomogli k vzdrževanju ciljnih vrednosti krvnega tlaka in izboljšanju vašega počutja.

Zvišan sladkor v krvi: Pridobili boste najpomembnejša znanja o mejni bazalni glikemiji in moteni toleranci za glukozo.

Sladkorna bolezen tipa 2: Delavnica je namenjena osebam s sladkorno boleznijo tipa 2, ki bodo seznanjene z značilnostmi te bolezni.

*Po dogovoru se lahko dogovorimo tudi za izvajanje katere izmed preostalih delavnic.

Povečajte kakovost življenja svojih zaposlenih. Prisrčno vabljeni, da se skupaj z vašimi zaposlenimi vključite v naše brezplačne programe, ki vas bodo spodbujali k izbiri zdravega načina življenja in vam pomagali do boljšega počutja in zdravja.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Za sodelovanje kontaktirajte:

lea.rebernik@zd-dravograd.si

Accessibility