ZGODOVINA

Junij - 2024
V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja smo v mesecu juniju pripravili stojnico na temo sreče. Spodbujali smo pomembnost in deljenje pozitivnega mišljenja, tako so lahko obiskovalci izžrebali lepo misel ter namenili svojo naslednjemu.
Junij - 2024
Junij - 2024
Zaposlene CKZ Dravograd in ZD Dravograd smo se pridružile Krogu življenja, ki ga je v Ravnah na Koroškem organiziralo društvo OnkoMan.
Junij - 2024
Maj - 2024
Mednarodni teden gibanja
V tednu med 27.5. in 2.6.2024, je potekal mednarodni teden gibanja, katerega namen je spodbujati ljudi k bolj aktivnemu življenjskemu slogu. Telesna dejavnost je namreč najboljši recept za dobro počutje in boljše zdravje. V mednarodnem tednu gibanja je sodeloval tudi naš CKZ z različnimi dogodki čez cel teden, tako so se lahko udeleženci preizkusili v ravnotežnostnem poligonu, merjenje moči s pomočjo dinamometra, brezplačni vadbi, testiranju telesne zmogljivosti in občinskemu testu hoje na 2 km.
Maj - 2024
Maj - 2024
Svetovni dan hipertenzije
V sklopu mednarodnih dni smo na Svetovni dan hipertenzije pripravili stojnico, na kateri smo izvajali meritve krvnega tlaka ter test Ali sem fit? Ozaveščali smo o pomenu pravočasnega odkrivanja povišanega krvnega tlaka ter ukrepih, ki pripomorejo pri uravnavanju.
Maj - 2024
April - 2024
Olimpijska bakla
Sodelovale smo pri tradicionalnem potovanju olimpijske bakle, ki se je ustavila tudi v Dravogradu. Skupaj z drugimi sodelujočimi smo z baklo odtekle en krog.
April - 2024
April - 2024
teden zdravja 2024
V sklopu svetovnega dneva zdravja 2024, ki je potekal pod sloganom »Moje zdravje, moja pravica«, smo zaposlene sodelovale različnih dogodkih. Začeli smo v nedeljo, 7. 4., s priključitvijo Planinskemu društvu Dravograd na pohodu na stari grad. V ponedeljek, 8. 4,. je v sodelovanju z člani sveta Zdravo mesto potekala v dvorani Špic D osrednja prireditev, kjer smo imeli različne stojnice – prevrili ste lahko vašo moč v rokah s pomočjo dinamometra ter se preizkusili v testiranju Ali sem fit?, prepoznavanju različnih stročnic ter degustaciji namaza iz leče, meritvah krvnega sladkorja in krvnega tlaka, ali se preprosto posvetovali o zdravem načinu življenja. Otroci so na stojnici Naredim in se sprostim izdelovali protistresne žogice ter na stojnici Veriga lepih misli s sošolci oblikovali verigo, ki je ponazarjala pomen pozitivnega odnosa do sebe in drugih. Za pomoč se zahvaljujemo patronažnim ter referenčnim medicinskim sestram ki so izvajale meritve in študentom Visoke šole za zdravstvene vede Slovenj Gradec, ki so sodelovali pri različnih stojnicah. Posebna zahvala gre fitnes centru ANDfit, kjer so udeležencem naše delavnice Zdravo hujšanje pripravili vodeno vadbo ter ogled fitnesa. V dnevih od torka do petka, pa smo sodelovale v dopoldanskih in popoldanskih aktivnostih po krajevnih skupnostih Trbonje, Šentjanž, Libeliče in Črneče. Tudi tukaj bi se zahvalile našim patronažnim medicinskim sestram, ki so nam priskočile na pomoč z meritvami. V avli našega zdravstvenega doma si lahko ogledate tudi naš promocijski video, ki je nastal v sklopu svetovnega dneva zdravja in je namenjen naši predstavitvi.
April - 2024
April - 2024
Na cesti nisi sam
K sodelovanju nas je na dogodek "Na cesti nisi sam" povabilo AMD Dravograd. Ti so v sklopu ozaveščanja prometne varnosti pripravili praktični prikaz reševanja ponesrečenca, prikaz dela policijskih psov, problematiko električnih avtomobilov, ogled helikopterja. Na naši stojnici pa smo ozaveščale o preventivnih presejalnih programih ter zdravem življenjskem slogu.
April - 2024
Marec - 2024
svetovni dan ledvic
Za Svetovni dan ledvic je v avli zdravstvenega doma bila postavljena stojnica namenjena meritvam krvnega sladkorja in krvnega tlaka, izmerili pa ste si lahko tudi vsebnost proteinov v urinu. Ogledali ste si lahko tudi vsebnost soli v različnih živilih ter kako lahko z uživanjem teh živil hitro prekoračimo priporočen dnevni vnos soli. Strokovnjaki iz različnih profilov smo nudili tudi svetovanja o zdravem načinu življenja ter možnost sodelovanja na testiranju Ali sem fit? Obiskali so nas tudi člani društva diabetikov Polžki Dravograd. Posebna zahvala gre študentom Visoke šole za zdravstvene vede Slovenj Gradec, ki so sodelovali pri izvajanju meritev.
Marec - 2024
Marec - 2024
Predavanje v knjižnici – Poskrbimo za naše zdravje-preprečimo bolezen
Zdravje je naša najdragocenejša vrlina, vendar se tega začnemo zavedati šele, ko nastopi bolezen. V želji po ozaveščanju zdravega načina življenja, ki naš ščiti pred pojavom določenih bolezni, smo skupaj s knjižnico Dravograd za vas izvedli predavanje o dejavnikih, ki so pod našim vplivom in pozitivno vplivajo na preprečevanje bolezni.
Marec - 2024
Marec - 2024
Svetovni dan žil
Ob svetovnem dnevu žil smo izvajali meritve krvnega sladkorja in krvnega tlaka ter svetovanje o zdravem življenjskem slogu. Moči smo združili tudi z referenčno ambulanto, kjer ste si lahko izmerili gleženjski indeks.
Marec - 2024
Februar - 2024
Pričetek delavnice Zdravo hujšanje
Veseli smo bili velikega odziva na delavnico Zdravo hujšanje, ki smo jo izvedli kar v dveh skupinah.
Februar - 2024
Januar - 2024
Predavanje v knjižnici – Prehranska podpora imunskemu sistemu
V obdobju porasti prehladov je eden izmed pomembnih dejavnikov dobrega imunskega sistema tudi prehrana. Knjižnica Dravograd nas je povabila, da naša dietetičarka izvede predavanje Prehranska podpora imunskemu sistemu, kjer ste lahko pridobili informacije kako prehrana vpliva na preprečevanje bolezni in na omilitev simptomov oziroma potek obolenja, ko le-ta nastopi.
Januar - 2024
Januar - 2024
Svetovni dan brez cigarete
Ker je uporaba tobačnih izdelkov v porastu smo na ta dan v avli našega zdravstvenega doma pripravile stojnico. V sklopu tega smo pripravile maketo cigarete in elektronske cigarete. Na voljo so bile razne brošure in zloženke o opuščanju kajenja ter tudi kontaktne informacije, kamor se lahko obrnete po brezplačno pomoč za opuščanje kajenja. .
Januar - 2024
Januar - 2024
Predavanje v sodelovanju z diabetičnim društvom Polžki – Gibam se s sladkorno boleznijo
Naša fizioterapevtka in medicinska sestra sta se odzvali povabilu društva diabetikov Polžki Dravograd ter izvedli predavanje, kjer je bil predstavljen pomen gibanja na nihanje krvnega sladkorja, pomen ogljikovih hidratov ob telesni dejavnosti, priporočila telesne vadbe ter različnih vrst telesne aktivnosti. Udeleženci so se po koncu srečanja lahko udeležili tudi testiranja Ali sem fit?
Januar - 2024
December - 2023
Obisk osamljenih starostnikov
December je najbolj prazničen mesec v letu, vendar je veliko takšnih, ki ga preživijo sami in osamljeni. V namen razveselitve smo obiskale nekaj starostnikov, ki živijo sami ali na bolj oddaljeni predelih in so željni druženja. Za vsakega smo pripravile tudi manjše presenečenje.
December - 2023
November - 2023
Slovenski tradicionalni zajtrk
Slovenski tradicionalni zajtrk smo obeležili tudi v našem zavodu in povabili naše sodelavce ter tako otvorili začetek prijetnega delovnega dne.
November - 2023
November - 2023
Okrasitev avle zdravstvenega doma v znamenju MOVEMBRA - mesec ozaveščanja raka pri moških. Zahvala gre podjetju Partylama, ki nam je pomagala pri dekoraciji z baloni.
November - 2023
Oktober - 2023
rožnati oktober
V znamenju rožnatega oktobra smo v roza barvo okrasili tudi naš zdravstveni dom. Zahvala gre našim donatorjem Pharmagea in Multi-Gyn, ki sta nam velikodušno podarila vzorčke izdelkov za intimno nego
Oktober - 2023
September - 2023
zlata jesen
S strani Mladinskega centra Dravograd smo bili povabljeni na sodelovanje na dogodku Zlata jesen, kjer smo vsa informirala o zdravem načinu življenja ter skupaj pripravljali smoothije na kolesu.
September - 2023
September - 2023
teden mobilnosti
S strani Mladinskega centra Dravograd smo bili povabljeni na sodelovanje pri dogodku ob svetovnem tednu mobilnosti. Pri nas ste lahko sodelovali na poligonu, si s pomočjo kolesa pripravili smoothie ter si izmerili vrednosti krvnega sladkorja in pritiska.
September - 2023
September - 2023
V sodelovanju z NIJZ OE Ravne na Koroškem, ZVC Ravne na Koroškem, CKZ Koroška ZD Slovenj Gradec in CKZ Radlje ob Dravi smo v septembru združili moči ter pripravili dogodek Uršljarija, kjer smo po profilih pripravili različne stojnice in aktivnosti. Zahvaljujemo se našim donatorjem Pharmagea, Superskin, Farma Derma, Zavarovalnica Triglav, Kmetija Pehar in Krka, ki so velikodušno prispevali vzorčke.
September - 2023
Junij - 2023
Sodelovali smo pri že tradicionalnem dogodku Tek na skalo. Lahko ste se nam pridružili na testu stopanja, si izmerili vrednosti krvnega sladkorja in krvnega tlaku ali se le preprosto posvetovali iz področja prehrane, telesne aktivnosti in splošno zdravega življenjskega sloga.
Junij - 2023
Junij - 2023
Zaposlili smo kader iz področja prehrane in gibanja. Pridobili smo tudi nove prostore (prostore stare zobne tehnike), ki so na novo urejeni. Stari prostor je v načrtu za ureditev v manjšo telovadnico. Pripravili smo tudi prve zloženke, na katerih lahko najdete več informacij o našem delovanju ter naše kontaktne podatke.
Junij - 2023
Maj - 2023
Uspešno smo s pohodom na grad Dravograd ter krajšimi vajami za razgibavanje in druženjem zaključili še zadnje delavnice hujšanja v sodelovanju s CKZ Koroška ZD Slovenj Gradec.
Maj - 2023
2023
V začetku leta 2023 smo postali samostojna enota Centra za krepitev zdravja Koroška ZD Dravograd.
2023
2018
enter za krepitev zdravja na Koroškem je začel delovati leta 2018 v sodelovanju z Zdravstvenim domom Slovenj Gradec. Kot konzorcij smo v sodelovanju izvajali delavnice. Zaposlili smo tudi prvo diplomirano medicinsko sestro za izvajanje delavnic CKZ.
2018
Accessibility